Святкові страви в Марійкиній садибі

Окрім запропонованих на одноденну екскурсію, я готую традиційні для нашої родини страви української кухні, а також запозичені від знайомих страви інших народів. Страви на вогнищі зазвичай готує Михайло.

1.Юшка чабанська (свинина, баранина, курка) – комплексна страва складається з відвареного м’яса шматками і цілої картоплі з зеленню і свіжої ріпчастої цибулі, власне юшки в чашках, унікальна підливка Херсонщини – ЛЬОК. До юшки подаються нарізані овочі (свіжі і солені, квашені), зелень, хліб, по шкалику кермечанки або домашнє вино.

2.Юшка рибальська (річкова риба,мілка для юшкиі крупна для подачі) – комплексна страва складається з відвареної у рибній юшці крупної риби шматками і цілої картоплі з зеленню і свіжої ріпчастої цибулі, власне юшки в чашках, унікальна підливка Херсонщини – ЛЬОК. До юшки подаються нарізані овочі (свіжі і солені, квашені), зелень, хліб, по шкалику кермечанки або домашнє вино.

3.М’ясо, купати або риба печені на мангалі.

4.Котлети: м’ясні, рибні, грибні.

5.Голубці з м’ясом і пшоном; з грибами.

6.Товченики з м’яса; з риби.

7.”Горобці” з грибами.

8.Плов по-ферганськи.

9.Риба/м’ясо запечені з овочами.

  1. Запіканка з сиром і грибами.

11.Солянка Ягорлицька м’ясна/рибна.

12.Яєчня з пузаниною.

13.Борщ зелений.

14.Круп’яна каша за старовинним рецептом.

15.Пиріг “зелений”.

16.Пиріжки з маком, фруктами, сиром, зеленню і рисом, горохом, грибами.

17.Запіканка з сиру і яєць.

18.Бабка з сиру.

19.Млинцевий пиріг з грибами.

20.Вареники, начинка: сир, вишні, гриби, капуста, паслін, мак, квасоля та ін.

21.Канапки “Еротичні”.

22.Риба маринована.

23.Сало мариноване.

24.Сало з зеленню і часником.

А також різномантні закуски з овочів, зелені, домашнього сиру та ін.

Зелений туризм – він смачний!